GalleryTitleIconGreen 2

דובדבן

קצת על דובדבן

הדובדבן המוכר באנגלית כ- Cherry הנו עץ פרי חסון המתנשא לגובה רב בבגרותו. העץ נפוץ באסיה, אירופה ובמדינות שונות בצפון ודרום אמריקה. בישראל גדלים שני סוגים של עץ דובדבן – אחד מתוק ואחד חמוץ.


עץ הדובדבן מתאים לגידול במגוון קרקעות באיזורים שגובהם מעל 900 מטרים בהם יוכל להנות ממנות קור הדרושות לו לצורך ניבה. בכדי לסייע להתפתחות תקינה וטובה של עץ דובדבן יש להשקותו בצעירותו. בהגיעו לבגרות מפתח הדובדבן מערכת שורשים מסועפת המספיקה לו בכדי להשיג את המים הדרושים לו לקיום. העץ מניב פרי לאחר כ- 4 שנים ממועד שתילתו במידה ונהנה מתנאי גידול טובים. באזורים בהם עץ הדובדבן אינו מניב פרי נהוג לשתול עץ גודגדן הדומה מאוד בתכונותיו ובפרותיו לדובדבן אך מסוגל להניב פרי גם ללא מנות הקור הדרושות לדובדבן.


הדובדבנים מכילים כמות גדולה של ויטמין C וביופלבונואידים (חומרי צבע הפרי), שמגבירים את ספיגת הויטמין ונושאים את נוגדי החמצון שבו עד לכלי הדם הזעירים ביותר בגוף. בצריכת דובדבנים יש פוטנציאל להפחתת מחלות לב או מחלות כרוניות אחרות, כמו דלקת פרקים. החומרים הכימיים המעניקים לדובדבן את צבעו האדום מסוגלים להקל על כאבים ופועלים כמו תרופות משככי כאבים, ואנטי דלקתיים. ברפואה האלטרנטיבית והסינית ממליצים לצרוך דובדבנים לחיזוק מערכת החיסון והראייה, לסובלים מדלקות חוזרות ונשנות בדרכי הנשימה וכנגד צבירת נוזלים בגוף.


פרי הדובדבן בצבע אדום, בעל טעם מתוק חזק ודומיננטי, ומתאים לקישוט עוגות וקינוחים ומכאן הביטוי "הדובדבן שבקצפת", שפירושו – החלק הטוב ביותר.

StrawberryFlower
ערכים תזונתיים ל 100 גר' של דובדבן:
ערך כמות (גר') ויטמינים ומינרלים כמות (מ"ג)
אנרגיה בקלוריות
63
ויטמין A
0.003
חלבונים
1.39
ויטמין B (סה"כ)
0.122
פחמימות
9.61
ויטמין C
21
סוכרים
4.88
ויטמין E
1.17
שומנים
0.49
סידן
29
שומן רווי
0.014
ברזל
0.62
כולסטרול
0
מגנזיום
20
סיבים תזונתיים
5.3
זרחן
22
נתרן
0.001
אבץ
0.53
מים
88.5
אשלגן
162
Ladybugs

זני הדובדבן אותם אנו משווקים

בורלא

הזן הראשון להבשלה (מסוף אפריל), פרי גדול ומתוק בצורה כדורית, הציפוי אדום כהה ובשר הפרי אדום בוהק.

צ'ינוק

דובדבן בצורת לב עגלגל, בצבע מהגוני עמוק, מוצק ומתוק.

רנייה

דובדבן בצורת לב בינוני בגודלו, היחיד שפרותיו צהבהבים-ורודים, בטעם עדין של דבש.

סוויט-הארט

זן המבשיל מאוחר ומאריך את העונה, פרי גדול אדום בטעם ייחודי.

בינג

דובדבן בצורת לב, גדול ומתוק, הציפוי אדום כהה ובשר הפרי אדום עמוק, זן אשר מגיע למיטבו בסוף העונה.

סטלה

זן המסיים את העונה בעל גוונים של כתום, אדום ואפילו סגול.

שיטות הגידול

רמת המיון של הדובדבנים נעשית בהקפדה ודקדקנות. הדובדבנים נקטפים בהבשלה מלאה וממויינים לפי הזנים, גודל הפרי ומאפיינים נוספים. הדובדבנים מסודרים בסלסלה וקיימת אחידות בגודל הפרי בתוך הסלסלה לפי הזנים השונים של הדובדבן. (תמונה של סלסלת דובדבן).
רמת הסוכר בדובדבנים אותם אנו משווקים היא 13% ומעלה (עד 18%).
אנו משווקים דובדבן במארזים של 250 גר' ו- 500 גר'.
הפרי נקי מחול, גופים זרים וכמובן נקי מריסוסים (!) ואין צורך בשטיפתו לפני הגשה ואכילה.

איכות ואריזות

רמת המיון של הפטלים נעשית בהקפדה ודקדקנות. הפטלים נקטפים בהבשלה מלאה ישר לכלי האריזה הסופי.

אנו משווקים את הפטל במארז של 150 גר' ואורך חיי המדף של הפרי הוא כ- 4 ימים בקירור.

הדובדבנים שלנו מפוקחים ומחזיקים ב- "תו זהב" מסדרת תוי טבע האיכות של אגריאור.

הפרי נקי מחול, גופים זרים וכמובן נקי מריסוסים (!) ואין צורך בשטיפתו לפני הגשה ואכילה.

noun horticulture 1047597

יומן זמינות

ינואר
פברואר
מרץ
אפריל
מאי
יוני
יולי
אוגוסט
ספטמבר
אוקטובר
נובמבר
דצמבר

את כל הפירות שלנו תוכלו למצוא אצלנו בדלפק באופן עונתי וכן בחנויות ורשתות נבחרות ​

berries 2
שינוי גודל גופנים